Окръжният съд остави в ареста обвинените за побоя над Борислав
Окръжният съд остави в ареста обвинените за побоя над Борислав / Darik News

Обвинените за жестокия побой над 36-годишния Борислав Барков в хасковска дискотека навръх Великден Кръстьо Кръстев  - Кънчо Маймуната и Емил Митев остават в ареста. Това реши днес Хасковският окръжен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. В аргументите на магистратите за решението бе посочено, че е налице риск двамата да се укрият или възпрепятстват наказателното производство. След престъплението са били заличени записите от охранителните камери в заведението и това не е станало случайно, посочи съдът.

При разглеждане на мярката за неотклонение на първа инстанция в хасковския районен съд 46-годишният Кръстев, за който обвинението счита, че е поръчител, сам поиска да остане в ареста. Днес обаче той помоли да му бъде наложена по-лека мярка. "Не съм виновен. Нямам нищо общо, истината ще излезе наяве. Моля да ми наложите по-лека мярка. Имам жена и деца", заяви той.

Окръжният съд остави в ареста обвинените за побоя над Борислав
netinfo

36-годишният Емил Митев от Димитровград, който според прокуратурата е физическият извършител на побоя, също твърди, че няма нищо общо и никой не му е поръчвал да удря Борислав. Той и адвокатите му поискаха да бъде освободен под гаранция. На въпрос от съда с какво се занимава Митев отговори, че е безработен, живеел при родителите си и те му помагали.

"Деянието е извършено с изключителна арогантност на публично място и с цинично поведение. Това е обичайна за двамата обвиняеми регулярна проява, е записано също в мотивите на 3-членния съдебен състав. Срещу двамата е повдигнато обвинение за налагане на тежка телесна повреда, за което наказателният закон предвижда наказание от 3 до 10 г. затвор.