/ Дарик радио, Хасково
Кметът на хасковското село Криво поле Стойчо Стоев е обжалвал присъдата си, която му бе наложена от Районен съд Хасково. Стоев бе осъден за шофиране след употреба на алкохол. Както Дарик първи съобщи през септември полицаи го хванаха да шофира колата си с 1.58 промила алкохол.

От прокуратурата потвърдиха информацията ни. Жалбата е внесена в Окръжен съд Хасково на 26-ти октомври, но все още няма дата за процеса, твърдят запознати.

Осъдиха кмета на Криво поле

Кметът Стойчо Стоев от ДПС бе задържан към 3.30 часа пред първа поликлиника. Стойчо Стоев е отказал да даде кръвна проба за алкохол, съобщиха наши източници. Срещу него бе образувано бързо полицейско производство, а в петък съдът разгледа делото.

Арестуваха кмета на Криво поле

В решението на съда е записано още, че Стоев трябва да заплати глоба в размер на 180 лв., и му забранява да шофира в следващите 6 месеца.

Пред Дарик Стоев потвърди, че е обжалвал и заяви, че не може да каже какви са мотивите му.

Това е втора присъда срещу кмет в Хасковска област. Преди него състав на Софийски градски съд призна за виновен Деян Ванчев от "Коалиция за Хасково" за виновен, че е купувал гласове на изборите. Той също обжалва решението на магистратите.