/ Община Хасково

ОИК Хасково ще определи състава и ръководството на СИК Криво поле, след като на днешните консултация водени от кмета на Община Хасково Добри Беливанов не бе постигнато съгласие между парламентарно представените партии в 44-то Народно събрание.

СИК Криво поле се формира за провеждане на частичния избор за кмет на кметство Криво поле, които ще се проведат на 20 май.

Криво поле отива на избори

На консултациите присъстваха Евгения Ангелова от ПП ГЕРБ, Ленко Петканин от коалиция „ БСП лява България“, Исмаил Исмаил от ДПС и Въчка Иванова за коалиция „Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО. Останалите политически сили представени в НС не изпратиха представител на консултациите.

Партиите имаха възможност да се споразумеят за състава и ръководните дейности на СИК-Криво поле съгласно приета методика от ЦИК и определените от ОИК 9 места в СИК. Постъпили са предложения от присъстващите на консултациите политически сили.

Арестуваха кмета на Криво поле

ГЕРБ настояват за 4 места, от които едно за секретар на комисията, ДПС предлагат 2 техни представители, сред които и председател на комисията. От коалиция „ БСП лява България“ настояват за двама техни представители, от които да бъде назначен председател или секретар на СИК.

Без претенции за ръководно място в избирателната комисия, двама свои представители предлага коалиция „Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО“.