Огнеборци свалят котка от дърво
Огнеборци свалят котка от дърво / netinfo

 

5 са пожарите, нанесли материални щети през уикенда в Хасковско, информират от областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението". Мебели, покъщнина и 30 кв. м. от вила в кв. „Изгрев-Изток" в Хасково е унищожил пожар, възникнал от късо съединение. 60 птици и зайци били спасени, пише в бюлетина на службата. Изгорял е и контейнер за отпадъци на ул. „Стефан Стамболов" в областния град, запален от небрежност при използване на открит огън. Късо съединение е подпалило и електрическото табло в коридор на апартамент в жилищна сграда на бул. „Васил Левски" в Хасково. Унищожени са електрическата инсталация и електромерът. 20 кв. м опушени стени и изгоряла врата на апартамент на ул. „Цар Страшимир" в Хасково са записани в информационния бюлетин на службата. Причината за възникване на пламъците е неустановена.

През уикенда пожарите без загуби са 6- забравена на котлона тенджера, в отпадъци и сухи треви.

В спасителните дейности на службата са регистрирани случай за сваляне на котка от дърво на ул. „Ана Маймункова" в Димитровград и на три път- помощ за отваряне заключени врати на жилища- на ул. „Раковски" в Симеоновград, ул. „Драма" в Хасково и в димитровградското село Добрич.

В събота вечерта димитровградските огнеборци са се отзовали и на лъжливо повикване за пожар в кв. "Изток", е записано в бюлетина.