/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура - Харманли внесе в съда обвинителен акт за грабеж, извършен спрямо 78-годишен пенсионер в дома му в село Браница, община Харманли, съобщиха от държавното обвинение.

33-годишен мъж е уличен в нападение над съселянина си съселянин и за това, че му е отнел 220 лева, като жертвата била поставена в беззащитно състояние.

21-годишен е в ареста, нападнал и ограбил пенсионерка

Престъплението станало към полунощ на 9 срещу 10 май т.г.. Обвиняемият издебнал самотно живеещия възрастен мъж пред дома му. Когато той излязъл, предполагаемият извършител метнал върху него одеало, съборил го и го пребил с юмруци, след което му завързал ръцете с въже.

След това се покрил с одеялото и влязъл в къщата, откъдето взел 220 лева. В първите часове на 10 май пострадалият успял да се изправи и отишъл да потърси помощ, а при прибирането си установил липсата на парите.

Няколко часа по късно служители на ОД на МВР - Хасково установили и задържали извършителя. Според съдебномедицинската експертиза от ударите пенсионерът е получил  кръвонасядания по лицето, шията, гърдите, гърба и левия крак, като му е било причинено разстройство на здравето. Спрямо обвиняемия Г.З. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои Районен съд - Харманли да насрочи заседание по делото, допълват от прокуратурата.