Обвинените за жестокия побой над Борислав остават в ареста
Обвинените за жестокия побой над Борислав остават в ареста / DarikNews
Обвинените за жестокия побой над Борислав остават в ареста
79237
Обвинените за жестокия побой над Борислав остават в ареста
  • Обвинените за жестокия побой над Борислав остават в ареста

Обвинените за жестокия побой над 36-годишния Борислав Марков в местна дискотека навръх Великден ККръстьо Кръстев и Емил Митев остават в ареста. Това реши днес хасковският районен съд, който гледа мярката им за неотклонение при изключително засилено полицейско присъствие на униформени и цивилни. Най-тежката- задържане под стража, поиска районният прокурор Тереза Скорчева и съдия Павлина Господинова уважи искането, като се мотивира, че е налице реална опасност двамата да се укрият или попречат на наказателното производство, като окажат натиск на свидетели или за скриване на доказателства. Съдът посочи още, че става въпрос за дръзко и демонстративно осъществена престъпна дейност, на публично място, в празничен ден. В залата не бяха допуснати камери и фотоапарати по изричното настояване на двамата обвиняеми да не бъдат снимани. 

Повдигнатите им обвинения са за налагане на тежка телесна повреда, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 г. В съдебната зала днес прокурорът посочи, че към делото има и секретни материали, в които се съдържат данни, че двамата са съпричастни и към друго престъпление- изнудване.

Обвинените за жестокия побой над Борислав остават в ареста
netinfo

Да остане в ареста поиска от съда и обвиненият като подбудител Кръстьо Кръстев, известен в района като Кънчо Маймуната, сочен за знакова фигура в ъндърграунда. „Искам да остана в ареста, прокурорът да си свърши работата, момчетата от полицията- съко, които доста работиха по празниците. Искам да се разбере цялата истина и да изчистя името си. Имам две деца и не искам да казват, че баща им е убиец", каза той в последната си дума под съда. Въпреки че защитникът му адв. Георги Матанов претендира за по-лека мярка.

Обвинените за жестокия побой над Борислав остават в ареста
netinfo

Такова бе искането и на адвокатите на сочения от прокуратурата, като физическия извършител на побоя Емил Митев- Павел Чернев и Елена Петрова от софийската адвокатска колегия. Пред съда те се мотивираха, като посочиха, че действително са разпитани  около 50 свидетели, събрани са многобройни доказателства, но нито едно от тях не сочи, че Емил Митев е автор на побоя. По думите им нито един от свидетелите не е посочил, че е видял побой в дискотеката, а само струпване на хора до бара. Охранителите на заведението извели пострадалия Борислав Марков, след което други го намерили в безпомощно състояние и повикали спешна помощ. По делото няма данни и за мотива на Митев да извърши соченото деяние, посочиха още те. Не съм извършил никакво престъпление и съм готов да съдействам, заяви пред съда Емил Митев. Адвокатите и на двамата бяха категорични, че ще обжалват постановеното днес от съда решение двамата да останат в ареста. Делото е насрочено за 21 април.

Пострадалият Борислав Марков е в критично състояние. Има клинични данни за мозъчна смърт- това бе заключението на  професор Чавдар Стефанов университетската болница „Св. Георги" в Пловдив, който преди ден бе извикан за консултант в болницата в Хасково по тежкия  случай.