/ Живка Тодорова
Ако ситуацията се усложни, има готовност в гасенето да се включи и хеликоптер
Общо 8 хиляди декара обхванаха пламъците край хасковските села Брягово, Любеново и Родопи

Живка Тодорова

От тях 4 300 декара са горски фонд. Екипи на противопожарната служба от Хасково, на военните от хасковското формирование, служители на Държавно горско стопанство и доброволци от трите села продължават да работят по потушаването на огъня.

Локализиран е пожарът в Хасковско (СНИМКИ/ВИДЕО)

"На място има противопожарна и тежкотоварна техника. Близо 100 души участват в гасенето на огнищата в силно пресечената и на места недостъпна местност". Това докладва директорът на Областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев на Главен комисар Николай Николов и на Областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Живка Тодорова

Оперативният щаб, който координира работата по гасене на пожара се събра в хасковското село Любеново.

Живка Тодорова

Главен комисар Николов коментира: "Вече второ денонощие продължават нашите усилия по овладяването на този пожар. Пожар, който е засегнал почти 8 хиляди декара площ. От тези 8 хиляди декара, около 4 300 декара са горска площ".

Голям пожар пламна в местност близо до хасковското село Брягово (ВИДЕО)

"93-ма човека - пожарникари, горски служители и хора от българската армия продължават усилията. Хората са вътре на терен, за да може да овладеем ситуацията.

Живка Тодорова

Прогнозите са, че ако така продължават нещата, би трябвало тази нощ да имаме хора само на дежурство, които да обикалят периметъра", допълни Главен комисар Николай Николов.

Живка Тодорова

"Ако ситуацията се усложни, има готовност в гасенето да се включи и хеликоптер", информираха от временния щаб в село Любеново.

Живка Тодорова

Междувременно Районна прокуратура в Хасково започна разследване за причиняване на пожар по непредпазливост.

Живка Тодорова

До момента, арестуван няма. Пламъците тръгнаха на 12 август край село Брягово.