Общински съветник дари заплатата си на селско читалище
Общински съветник дари заплатата си на селско читалище / Община Хасково

Общинският съветник от групата на ГЕРБ в хасковския местен парламент Динко Тенев дари заплатата си на читалището в село Криво поле и обяви решението си да продължи да дарява за читалища по селата месечното си възнаграждение от общинския съвет. Средствата са за транспорта и разходите на певческа група от селото за участие в 51-вия Национален събор “Китна Тракия пее и танцува“. От музея в селото ще представят в парк „Кенана” и етнографската изложба по време на фолклорния събор.

На срещата с хората от Криво поле със съветника Динко Тенев стана ясно, че е необходим багер, за да се довърши канализация за мръсна вода в единия от кварталите. Тенев се ангажира да осигури машината. В срещата с хората участва и съветникът Румен Стоянов, който обеща да провери колко са общинските земи в землището на селото и колко от тях биха могли да бъдат предоставени на безимотни хора.

Секретарят на община Хасково Биляна Димитрова също бе в откритата приемна на съветниците. Тя увери хората, че скоро ще започне ремонт на пътя Криво Поле - Елена. Обществената поръчка за избор на изпълнител е в ход.

Общински съветник дари заплатата си на селско читалище
netinfo

 

Динко Тенев и Биляна Димитрова се срещнаха и с жителите на село Книжовник. Там един от най-наболелите проблеми е рушащото се корито на реката, споделиха с тях хората. Необходимо е да се ускори процедурата за съгласуване за изрязването и отстраняването на дървета, чиито корени рушат подпорната стена на реката. Освен това до есента трябва да се изградят наново пропаднали участъци. Да запознаят с проблема кмета на общината Добри Беливанов и да настояват за решаване на проблема най-късно до зимата, се ангажираха Динко Тенев и Биляна Димитрова.