Общински план за развитие подготвя Димитровград до септември
Общински план за развитие подготвя Димитровград до септември / netinfo

Целите и приоритетите на Общинския план за развитие на Димитровград в периода 2014-2020 година бяха коментирани на среща в зала "Гросето" днес. Такъв план тукашната администрация и Общинският съвет трябва да подготвят и приемат до края на септември тази година. Пред представители на различните работни групи по изготвяне на плана консултантът - Регионалното сдружение на Общините "Марица" представи своето виждане за стратегическото планиране на въпросната стратегия. Тя се базира и на възможностите, които Общината има при кандидатстване по различни европейски програми и проекти.

Шефът на сдружението Райна Йовчева обобщи, че много малко общини у нас имат такъв готов план. Сред първенците е Стара Загора, но според Йовчева в разработката там липсват заложени конкретни цели.

Експертът препоръча на представителите на работните групи да набележат определени точки за изпълнение, като ремонти, реконструкции и промени в различни области - здравеопазване, образование, инфраструктура, земеделие, спорт и др.

Предстои нова среща, на която Общинският план ще бъде коментиран в детайли. Това обаче ще се случи, след като отделните работни групи проведат свои събирания, стана ясно на срещата.