Общинската таксиметрова квота ще се продава, опасяват се превозвачи
Общинската таксиметрова квота ще се продава, опасяват се превозвачи / netinfo

Предложението за ограничаване броя на такситата в Хасково и налагане на квоти ще спомогне големите фирми да се облагодетелстват. Това смята Иван Иванов мениджър на една от таксиметровите фирми в Хасково, който не е подписал молбата на колегите си, с която беше поискано ограничаване на броя на такситата.

В докладната се предлага от 400 броят на такситата да бъде намален на 296. Проектът предвижда, датата на първа регистрация на автомобила и извършените от фирмата превозвач, или шофьора нарушения да бъдат критерии при попълването на общинската таксиметрова квота.

Според Иванов ако докладната бъде приета със залегналите в нея критерии това ще доведе до повишаване разходите на превозвачите и вдигане на тарифите. Освен това квотите ще започнат да се продават, смята той. 

Според него такситата могат да намалеят по естествен път, ако всички спазват законите, а контролните органи си вършат работата докрай.

Според превозвачи подписали молбата до градоначалника, действително ще има ощетени, но пък се предполага, че ще бъде ограничена нелоялната конкуренция.