Община Хасково в сътрудничество с „Джуниър Ачийвмънт”
Община Хасково в сътрудничество с „Джуниър Ачийвмънт” / Община Хасково

Споразумение за сътрудничество между община Хасково и „Джуниър Ачийвмънт” подписа днес кметът Добри Беливанов. От страна на организацията документа подписа изпълнителният й директор Милена Стойчева.

Това е стъпка напред в образованието на младите хора на Хасково, коментира кметът Добри Беливанов. Дейността на „Джуниър Ачийвмънт” е насочена към0 създаването на бизнес умения у младите хора, което е изключително полезно, заяви от своя страна Милена Стойчева. И допълни, че вече има идея за събитие в Хасково, посветено на предприемчивостта и бизнес уменията у младите хора.

Община Хасково в сътрудничество с Джуниър Ачийвмънт
netinfo

Мисията на „Джуниър Ачийвмънт”- България е да образова и вдъхновява младите хора да ценят свободната инициатива, бизнеса и икономиката, за да подобрят качеството на живота си, посочи тя. Организацията мотивира младите да бъдат активни и инициативни и ги подготвя д а знаят как и да могат да реализират идеите си в конкурентна среда. „Джуниър Ачийвмънт”- България е стратегически партньор на Министерството на образованието в интегрирането на компетентността „предприемчивост и инициативност“.

Целевата група на организацията са хората от 6 до 25 годишна възраст. Сред най популярните събития и състезания, организирани от „Джуниър Ачийвмънт”, са „Мениджър за един ден”, „Учебна компания”, „Изгряващи звезди”, „Летящ старт”, „Виртуално предприятие” и „Иновационен лагер”.