полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
За кражба на пари е съобщил 87-годишен мъж от село Поляново. Той разказал пред полицаите в харманлийското управление как вчера в къщата му пристигнал мъж, който пожелал да закупи плуг за оран. Непознатият помолил собственика да донесе въже, с което да върже плуга за ремаркето си. Връщайки се със сезала, тъжителят установил, че купувачът липсва. Установил и че през отключен прозорец е проникнато в дома му и са задигнати спестяванията му в размер на 4300 лева. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Обраха казанлъчанка посред бял ден

Общо 14 060 цигари без бандерол конфискуваха служители на Районно управление-Димитровград. Вчера те са проверили лек автомобил „Ауди“ А4, шофиран от 45-годишен мъж от града. В колата са открити 120 къса безакцизни цигари. Последвала е проверка на гаража му на улица „Л.Каравелов“, където са намерени още 13 940 къса папироси от различни марки. Късовете са иззети с протокол за доброволно предаване. Мъжът е задържан до 24 часа по образуваното бързо производство.

Крадат царевица от нивите

Пиян водач е задържан с полицейска мярка в РУ-Харманли. Униформените са спрели за проверка на улица „Люле Бургас“ в града лек автомобил Фиат, който се управлявал от неправоспособен 29-годишен младеж. Проверка с „дрегер“ отчела, че шофира и с 1,28 промила алкохол. Бързо производство отчитат и димитровградските  пътни полицаи. На улица „Хасковска“ е извършена проверка на лек автомобил Рено с водач 23-годишен хасковлия. Справка разкрила, че младежът управлява без книжка в едногодишен срок на наложено му наказание с влязло в сила наказателно постановление.

Година условно за кражба от казино в Шумен

Същото производство е заведено и в РУ-Димитровград за кражба от автомобил. Неизвестен извършител е откраднал бас каса от багажник на Хонда, паркирана пред дома на собственика си на улица „К.Гайдаров“ в града. Стойността й според тъжителя е 230 лева.