Обраха два хасковски магазина
Обраха два хасковски магазина / Darik News, архив

В хасковското управление на полицията са образувани досъдебни производства по сигнал на СОТ за две кражби от магазини. Първата е станала минути след полунощ в магазин на кръстовището на улиците „Дунав” и „Булаир”. След счупване на патрона на вратата от чекмедже са били откраднати 2 000 лева. По идентичен начин са проникнали крадците и във втория магазин- в жк ”Орфей”. Обирът там е станал в 2,58 часа. От обекта са откраднати 430 лева.

Тази нощ от хасковския жк „Орфей” е бил откраднат и лек автомобил Ауди А4, паркиран пред дома на собственика си.

22-годишна димитровградчанка била обрана снощи. Минути след 23 часа тя подала сигнал в местното управление на полицията, като разказала, че слизайки от пасарелката до жп линията и насочвайки се към междублоковото пространство на улица „С. Врачански”, от неосветената част на парка там, изскочил непознат, който със сила и заплаха й отнел мобилния телефон. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

За кражба на 400 метра меден проводник сигнализират от РУП-Харманли. В 2,30 часа е спрял токът в село Изворово. Кметът на селото установил, че са срязани проводниците на ел.преносната мрежа в югоизточния край на селото.