/ Областна администрация-Хасково
В навечерието на Деня на Европа - 9 май кампанията „Европа е нашият дом!“ стартира областният управител на Хасково Станислав Дечев.

В рамките на инициативата ще бъдат раздадени над 1 000 плаката за всяка училищна класна стая в областта, за всяка библиотека, читалня, читалище и останалите културни институции. Плакатът дава информация за символите на Европейския съюз, както и за държавите-членове на ЕС, за основни институции на ЕС и за правомощията им.

Хасково, Областна администрация
Областна администрация, Хасково

Плакатът ще достигне до всяка класна стая в областта и до всеки ученик със съдействието на РУО на МОН-Хасково, а до читалищата - със съдействието на секретаря на най-голямото в региона НЧ „Заря-1858“ Александър Милушев и Представителството на Съюза на народните читалища в България за Хасковска област.  

Областният управител на Хасково Станислав Дечев обявява и фотоконкурс на тема „Европа е нашият дом!“  за любителски снимки от деца и ученици от региона. Конкурсът е традиционен по повод Деня на детето, а тази година ще бъде посветен и на общия ни европейски дом и бъдеще, коментират от областната администрация.

Хасково, Областна администрация
Областна администрация, Хасково

Снимките за конкурса трябва да бъдат изпратени в срок до 24,00 часа на 26 май на електронен адрес: oblast.haskovo@gmail.com. На 27 май всички снимки ще бъдат публикувани в специален албум на страницата на Областна администрация-Хасково в социалната мрежа, с информация за автора, училището и класа.


Чрез гласуване от потребителите там до 31 май включително ще бъде определен победителят във фотоконкурса „Европа е нашият дом!“. Церемонията по награждаването на най-добрите фотографи сред учениците ще бъде организирана по повод Деня на детето, уточняват от областната управа.