Областната болница с оздравителна програма, в очакване да стане държавна
Областната болница с оздравителна програма, в очакване да стане държавна / netinfo
Оздравителна програма, която предвижда оптимизация на работата в Многопрофилна болница за активно лечение- Хасково за срок до 2009 година прие Общото събрание на акционерите в дружеството.

Идеята на ръководството на болницата е персонала да запази своята численост, но повече медицински кадри да бъдат насочвани към по- работещите отделения, с по- висока посещаемост и повече клинични пътеки.

Според предложената на обсъждане от акционерите на лечебното заведение програма предстои да се подобрят икономическите показатели. Очакванията са за подобряване на лечебната дейност, увеличение заплатите на медицинските кадри, както и намаляване на разходите.

В тази оздравителна програма обаче не се вместват общините, акционери на 49%, тъй като досега те не са дали нито стотинка за дейността на Многопрофилната болница, коментира след срещата Изпълнителнията директор на лечебницата.

Д-р Димитър Шопов подчерта, че очаква Министерство на здравеопазването да изпълни доброто си решение, а именно промяна формата на собственост на акционерните дружества, т.е. бившите Окръжни болници да променят статута си и да станат Държавни, със съответните финансирания от страна на държавата.