Няма опасност за хората от пожара между Изворово и Дрипчево
Няма опасност за хората от пожара между Изворово и Дрипчево / Областна администрация-Хасково

Няма пряка опасност за хората от пожара между харманлийските села Изворово и Дрипчево, съобщават от областна администрация. Към 23 ч. снощи фронтът му до с. Изворово бе спрян. От община Харманли бяха в пряк контакт на място с всички възрастни и трудноподвижни хора, но евакуация не се наложи.

През нощта огънят бе в гориста местност и все по-далече от населеното място с фронт в посока село Дрипчево. От далече се виждат пламъци, защото пожарът е върхов, по борови масиви.

Няма опасност за хората от пожара между Изворово и Дрипчево
netinfo

 

Създадения кризисен щаб работи в Изворово. Цялата налична техника на пожарната и горските стопанства, доброволците и гасаческите групи е на терен. Над 170 човека гасят пожара. Според  гл.комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, това е най-големият и мащабен пожар до момента в област Хасково. Директорът на ОД на МВР Хасково Ангел Цанков също е на мястото на пожара. Той увери, че полицията е в готовност да евакуира хората при необходимост.

Няма опасност за хората от пожара между Изворово и Дрипчево
netinfo

Пожарозащитна техника на държавните горски предприятия също е изведена на мястото на пожара. Тя е под контрола на инж. Пейо Върбанов- директор на Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен. Осигурена е храна, вода и медицинска помощ за живеещите в Изворово, увери  кметът на община Харманли Мария Киркова. Очаква се тази сутрин да пристигнат военни от хасковското поделение, както и в гасенето да се включат хеликоптер и тежка верижна техника, с която да се прокарват просеки.