Депутатите от 44-ото НС положиха клетва
Депутатите от 44-ото НС положиха клетва / БГНЕС
„О, какво силно излъчване имаш, да не би да си от Хасково”. Този виц в категорията „черен хумор” циркулира във виртуалното пространство откакто стана ясно, че питейната вода на Хасково е със завишени норми на уран. Този виц е преминал и през кулоарите на Народното събрание днес,където тази сутрин се заклеха новите 240. На този виц няма как да не са попаднали и новите 8 депутати от Хасково.

Делян Добрев, Станислав Дечев, Евгения Ангелова със сигурност са мили ръцете си с уранова вода. Все пак това са хора от Хасково, родени  в Хасково, пораснали в Хасково, живели в Хасково.

Достъп до радиоактивния елемент вероятно е имала и Елена Йончева. Въпреки че, не я виждахме често в региона, все пак в началото на кампанията Йончева поживя няколко дни в Хасково. И ако спомените й за тогава са свързани с граници и стълби, саниране и крадци, дали сега Йончева, не пресмята колко пъти е била в хасковска баня. На колегата й Никола Динков от Свиленград може и да му се е разминало понамокрянето с хасковска вода. Текстилният инженер от Димитровград Виолета Желева е по-вероятно да е имала досег с капчици уран, все пак едни 17 километра делят Димитровград от Хасково.

Родолюбецът Павел Шопов, едва ли знае нещо повече за Хасково, от това къде се намира градът ни. Е, вече знае, че водата ни е малко радиоактивна. Но, така и хасковлии не го видяха по време на кампанията тук.

Йордан Цонев от ДПС е по-вероятно да си е плискал  лицето с ментова, опс грешка - местна вода. За поне две от срещите му в Хасково знаехме.

И така чисти и спретнати, новите депутати от Хасково засияха в парламента днес. Някои от тях едва ли ще ги виждаме по-често, отколкото по време на предизборната кампания. Едва ли и грижата им към хасковлии ще е два пъти над допустимите норми, което в случая не е опасно за здравето. Дали ще покажат силно излъчване и ще се откроят от останалите, не защото са се подмивали с уранова вода? Ако не, ще им спрем помпените станции и ще минат на сухо, поне от Хасково.