/ Община Свиленград
Община Свиленград подмени старите етернитови водопроводи по 8 улици в града. Чрез безизкопна технология вече са положени около 5 км нови полиетиленови тръби по улиците „Ген. Скобелев”, „23-ти септември”, „Отец Паисий”, „Васил Левски”, „Тодор Кирков”, „Комуна”, „3-ти март” и ”Георги Кирков”. Те ще бъдат изцяло асфалтирани след зимния сезон, информират от администрацията.

Нова Общинска библиотека откриха за празника на Свиленград

Ремонтните дейности се финансират със средства от бюджета. Безизкопният способ позволи по-малко замърсяване и разрушаване на настилките, без да се затварят уличните платна за движение, посочват още от общината в Свиленград.

Свиленград, нови водопроводи
Община Свиленград

През пролетта на следващата година предстои следващ етап от обновяването на градската инфраструктура с включването на още 28 улици, по които ще бъде подменена водпроводната мрежа, след което ще бъдат асфалтирани и благоустроени. Финансирането за това е осигурено с решение на Общинския съвет за заем в размер на 3 млн. лева.

Община Свиленград е разработила и подала към Програмата за развитие на селските райони и проект за безвъзмездно финансиране на рехабилитация и облагородяване на градски улици.