Нови назначения в  Митница Свиленград и пункта Капитан Андреево
Нови назначения в Митница Свиленград и пункта Капитан Андреево / DarikNews, Архив

Със заповед на директора на Агенция „Митници” Павел Тонев с нов заместник-началник е Митница Свиленград. На поста е назначен Валери Стайков. Той е роден на 01.01.1972 г. в Хасково. Има висше образование, магистър по „Макроикономика”, специалност „Международни икономически отношения” от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Завършил е международна програма в САЩ. По-голяма част от професионалния му опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване от 2002г. Заемал е последователно длъжностите: митнически полицай, младши и старши  инспектор и ръководител на сектор Граничен контрол и борба с наркотрафика. Има завършени редица международни курсове организирани от ДЕА, ФБР, Интерпол, OPCW /Организация за забрана на химическите оръжия/ и други, свързани с повишаване на професионалната квалификация. Награждаван е многократно, като за 2012г. е отличен с награда от Председателя на СМО /Световната митническа организация Кунио Микурия за постигнати високи резултати в борбата с наркотрафика.Владее  английски, немски и руски език, информират от митницата в Свиленград.

С нов, временно изпълняващ длъжността началник, е и митническият пункт Капитан Андреево. За период от 6 месеца пак със заповед на директора на Агенция „Митници” Павел Тонев, е назначен Красимир Костадинов. Той е роден на 03.10.1970 година в град Раковски. Завършил е Техническия университет – София, специалност „Електроника и автоматика”. Има второ висше образование със специалност „Публична администрация” от Варненския свободен университет  Професионалният му опит е свързан с дългогодишна работа в митница Свиленград.

Вчера приключи приемът на документи за обявения от агенцията конкурс за началник на Митница Свиленград и още 7 митници в страната.