Нови 70 паркоместа разкриват в Свиленград
Нови 70 паркоместа разкриват в Свиленград / netinfo

Допълнителни  над 70 паркоместа ще бъдат обособени в Свиленград след ремонта и разширението на улиците и площадите в централната част. В първите сухи дни ще бъде положена хоризонтална маркировка на асфалтираните улични платна и разчертаване на местата за паркиране на ул. "Александър Стамболийски", бул. "България", ул. "Цар Симеон Велики", площад "Свилена".

  На площад "14 март", където предстои да започне ремонтът, се предвижда разширение и урегулиране на  над 70 паркоместа. Естрадата там ще бъде изместена към зелената площ, а част от спрелите коли ще поеме ул. "Христо Топракчиев", която ще се обособи като еднопосочна. 

  След обновяването на улиците органите на реда следят стриктно за забраната да се паркира по тротоарите и зелените площи. За последните две седмици са издадени 148 фиша за неправилно паркиране и проверките продължават. Те се извършват едновременно от служители на Районното полицейско управление и на Общинска охрана.

 "Общината се опитва да наложи ред в движението, за да е удобно и безопасно придвижването и на шофьорите и на пешеходците. Ще изискваме от гражданите да спазват правилата и законите, след като им предоставяме за ползване една обновена  улична инфраструктура", заяви кметът на Свиленград инж. Георги Манолов пред журналисти.

  Всички паркинги и паркоместа в Свиленград се ползват  безплатно. В бюджета на общината за 2011 г. ще бъдат заложени средства за разчертаване и на останалите градски улици с нова хоризонтална маркировка по европейските стандарти.