Нова репетиционна зала откри димитровградският театър
Нова репетиционна зала откри димитровградският театър / DarikNews
Нова репетиционна зала откри димитровградският театър
58713
Нова репетиционна зала откри димитровградският театър
  • Нова репетиционна зала откри димитровградският театър

Новата си репетиционна зала откри днес димитровградският общински драматичен театър "Апостол Карамитев". Залата се намира на мястото на бившата гардеробна и е обособена със средства от бюджета на театъра. Многофункционална е и може да се използва не само за репетиции на маса, но и за камерна сцена, камерни изложби, за презентации, за пресконференции, представяне на книги, творци и др., коментира директорът Тодор Боянов на първата пресконференция в залата днес.

Предвидили сме 5 отделни светленни вериги, което подпомага тази многофункционалност, защото в зависимост от различното осветление, помещението изглежда по съвсем различен начин, демонстрира днес той.

Нова репетиционна зала откри димитровградският театър
netinfo

Над 20 са били представленията на димитровградска сцена през отиващата си 2012 г., а след откриването на новия творчески сезон 2012/2013 г. макар и със закъснение, заради ремонта по "Красива България", салонът за всяка от гостуващите тук представления е пълен. Буквално за ден се продадоха билетите и за комедията "Спанак с картофи", с която на 17-и ноември ще гостуват Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов, коментира Тодор Боянов.

През тази година реших, че приоритет е сградата на театъра в Димитровград и затова насочихме всичките си усилия и средства към възстановяването й, както и към закупуване на нова техника, която беше крайно необходима, за да можем през 2013 г. да имаме и собствени постановки, каза той. Три са новите попълнения в 11-членния екип на театъра. Двама млади актьори, завършили НАТФИЗ- Димитър Караиванов и Калин Иванов, които идват от репертоарни театри- шуменския и казанлъшкия. Димитровградската публика ги е гледала в "Гераците" и "Железният светилник". Успях да ги привлека тук с идеята, че ни предстои да възродим един театър, издаде Тодор Боянов. Нов човек в екипа е и касиер-счетоводителят Емилия Сталева- човек с висше икономическо образование, посочи той. Чуйте го в звуковия файл.

На 20 ноември предстои министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов да открие и обновената по "Красива България" сграда на общинския драматичен театър. 168 277 лв. е стойността на ремонтните дейности, като половината на сумата е съфинансиране от общинския бюджет.  С тези средства бе ремонтиран покривът на сградата, който миналата зима протече и наводни съблекални, гардеробна и репетиционна. Подменена бе прозоречната дограма и боядисана фасадата на сградата.