Нова осветена площадка открива кметът на Свиленград
Нова осветена площадка открива кметът на Свиленград / netinfo

Обновена спортна площадка ще бъде открита в Свиленград днес. Игрището е изцяло реконструирано и осветено с площи за игра на тенис на корт, хандбал, волейбол и футбол на малки вратички. Осветлението ще позволи спортният комплекс да се ползва денонощно.

Лентата ще прережат кметът на Община Свиленград Георги Манолов и председателят на БСЧП “Възраждане” Манол Велев, който има завидна спортна кариера в областта на тениса. Той ще изиграе демонстрационна среща с някои от най-изявените свиленградски млади тенисисти. Специален гост на откриването ще бъде хандбалистката Пенка Христова. Родената в свиленградското село Левка спортистка е национален състезател, майстор на спорта и състезател №1 на 20 век за Хасковска област.

Освен демонстрационни срещи по тенис, в програмата е включен и турнир по хандбал между отборите на Хасково и Благоевград.

Изграждането на новата спортна площадка започна през месец септември 2006 г. В нейната рекострукция и модернизация са вложени 85 000 лв. от общинския бюджет. Общата площ на обекта е 1657 квадратни метра. Теренът е оборудван с изкуствена тревна настилка, нови скамейки за 120 седящи места, нови тоалетни и душ-кабини.