Нов път-2011 на село Добрич с куп отличия от морския Евро фолк
Нов път-2011 на село Добрич с куп отличия от морския Евро фолк / netinfo

С почетния знак на музикалните празници „Euro folk" , които се проведоха от 3 септември до днес в Приморско, се завърнаха Митко Недев и групата за народни песни на най-младото читалище в община Димитровград „Нов път-2011", с. Добрич. С грамоти за лауреати на черноморския фест, за приемственост между поколенията и за принос в съхранение и развитие на българските традиционни изкуства бе отличена още групата, както и солистките й Марийка Камбурова и Станка Димитрова.  Препоръка за представяне в европейския шампионат по фолклор „Euro folk" взе още певческият състав на „Нов път-2011".

"Нов път2011" на село Добрич с куп отличия от морския "Евро фолк"
netinfo

Черноморският събор "Евро фолк" се провежда в рамките на Музикални празници "Евро фолк 2012", които включват 35 музикални фестивала под егидата на европейската асоциация на фолклорните фестивали - ЕАFF. На сцената му в Приморско се представиха над 100 самодейни състава от страната и чужбина.

"Нов път2011" на село Добрич с куп отличия от морския "Евро фолк"
netinfo

Всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 50 телевизии в България. Така с първите си професионални записди се сдоби и най-младата изпълнителка на НЧ „Нов път-2011"- 5-годишната Ваня Колева, информират от настоятелството му.

Покана за участие във второто издание на фестивала „Атлиманска огърлица" през 2013г. получи съставът на читалище „Нов път-2011" от една от емблемите на странджанската народна музика Златка Ставрева- член на журито в Приморско.