Нов голям горски пожар в Харманлийско
Нов голям горски пожар в Харманлийско / DarikNews.bg, Архив
Нов голям горски пожар в Харманлийско
89809
Нов голям горски пожар в Харманлийско
  • Нов голям горски пожар в Харманлийско

За поредния голям горски пожар в Харманлийско съобщават от областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Хасково. Гори между селата Елена, Остър камък и Иваново, като на място гасят 4 екипа на пожарната и хеликоптер. Силният вятър обаче, изключително много затруднява овладяването на стихията и спомага за разгарянето и разрастването на пламъците, коментира директорът Николай Вълчев. Към момента той не може да уточне площта, на която се разраства пожарът и фронтът му.

Засега няма опасност за населението на трите населени места, увери комисар Вълчев.

От община Харманли изпращат водоноски. В гасенето ще се включат също служители на „Горска компания” и звено „Общинска охрана”, както и пожарни екипи от целия регион. Пожарът е в непосредствена близост до общинска борова гора, уточниха от администрацията в Харманли.

Сред версиите за възникване на пожара, които не са потвърдени официално е, че тази сутрин на полигона в Корен военните са провеждали стрелби, тъй като живущите в близките села са чули стрелби. Кметът на с. Брягово Делчо Митев подал сигнал на спешния телефон. В звуковия файл чуйте разказа му.