Нива с ечемик се самозапали от жегите
Нива с ечемик се самозапали от жегите / netinfo

500 кв.м. насаждения с ечемик са изгорели при пожар край Любимец. Един екип огнеборци е работил по погасяването на огъня. Причината за пожара е самозапалване. Огнеборците са успели да спасят 2 дка посеви.

Два леки автомобила са изгорели напълно, съобщават още от пожарната. Причината и за двата инцидента е късо съединение. Единият автомобил е бил "Рено Меган" и е пламнал по пътя за село Николово. Другата изгоряла кола е "Фолксваген голф" и се е запалила на разклона за село Малево.

Късо съединение е подпалило и офис на ул. "Михаил Минчев" в Хасково. Огънят е унищожил компютърната техника в офиса, счупено е било стъклото на единия от прозорците и са били опушени 30 кв.м. стени. През почивните дни пожарникарите от региона са гасили и 17 леки пожара, предимно в сухи треви, а единият от тях в нерегламентираното сметище в кв. "Република" в Хасково.

Спасителните екипи към пожарната са имали осем излизания през почивните дни. При едното от тях са оказвали помощ за изваждането на джип "Ленд Роувър" паднал в река Марица край местността "Леските" край Маджарово.