Непростимо в Димитровград
Непростимо в Димитровград / DarikNews, архив

Документалния филм „Непростимо", чиято цел е превенция за опасностите, които дебнат децата и младите хора в интернет, ще бъде прожектиран днес в димитровградската езикова гимназия със съдействието на общината. В 14.30 ч. там ще бъде и кметът Иво Димов, информират от канцеларията му.

Автор на филма е журналистката Емилия Антова. Той е създаден съвместно с МВР и дирекция " Борба с организираната престъпност", като разказва за действителни случаи, в които деца са ставали жертва на педофили при контактите си в глобалната мрежа.

Идеята на община Димитровград е в началото на следващата учебна година „Непростимо" да бъде показан и в останалите димитровградски училища, като бъдат обхванати децата от V до VІІІ клас, коментира експертът „Образование" в администрацията Валери Славов.

Поне 750 000 педофили са засекли службите за сигурност в целия свят. Само от България могат да бъдат видени около 160 сайта за запознанства, върху които не се упражнява никакъв контрол. Всяко пето дете е получавало предложение за секс, а българските са с най-нисък контрол на поведението им в глобалната мрежа- това са част от шокиращите данни, които показва филмът "Непростимо" на Емилия Антова.