Намериха труп след димитровградската снощна буря, в Свиленградско унищожени 1200 дка реколта
Намериха труп след димитровградската снощна буря, в Свиленградско унищожени 1200 дка реколта / netinfo

Жертва взе бурята, която снощи се разрази над Димитровград. Тялото на мъж на видима възраст над 50 години бе открито в района на бивш полигон между кварталите "Марийно" и "Вулкан". На място пристигнаха екипи на полицията, противопожарната служба и съдебният лекар д-р Христо Еленски. Все още не е ясна причината за смъртта - възможно е удавяне или удар от гръмотевица, коментираха жители от квартала.

От полицията в Хасково заявиха, че становището на съдебния лекар е, че при първоначалния оглед на трупа не са констатирани следи от насилие. Оттам допълниха, че сигналът за инцидента е постъпил днес сутринта от дъщерята на мъжа, която се притеснила, задето не се е прибрал. Самият д-р Еленски заяви, че в момента предстои аутопсия и едва тогава ще може да се излезе с конкретно становище.

Междувременно от Областната пожарна съобщиха, че снощи най-тежка е била ситуацията в Димитровград. Цяла нощ огнеборците са отводнявали къщи и една детска градина. Освен това са разчиствали паднали дървета в Харманли и Тополовград.

В свиленградските села Равна гора и Мустрак пък градушка е унищожила над 1000 дка реколта - пшеница, слънчоглед и тютюн.

И днес следобед, както и утре се очакват валежи в Хасково. През уикенда вече ще можем да се радваме на по-хубаво време, информираха от Метеорологичната обсерватория в града.