/ iStock/Getty Images
Наказателно дело от общ характер е образувано в Окръжен съд-Хасково по внесен от Окръжна прокуратура обвинителен акт, с който е повдигнато обвинение на мексикански гражданин за извършено убийство, съобщават от пресцентъра на съда.

Роденият в Мексико мъж е обвинен за това, че на 13 февруари 2022 г. в град Хасково, участвал в извършване и в съучастие с неустановени и неиздирени по делото лица, като подбудители и помагачи, умишлено убил жертвата с огнестрелно оръжие.

Задържаха сириец за принуда и нанесена телесна повреда

Простреляният Тургай Сали, ММА-боец и търговец на хранителни добавки от Хасково, издъхна ден след инцидента – на 14 февруари в болница в Пловдив. От местопрестъплението бяха иззети две гилзи калибър 9Х19. Предполагаемият тогава извършител бе арестуван в софийски хотел. Установено беше, че той е влязъл у нас от Северна Македония на 10 февруари.

Образуваното наказателно дело по случая е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание на 20 октомври от 10:00 часа от петорен съдебен състав, допълват от пресцентъра на съда в Хасково.
Валентина Стоева/БТА