Най-вежливата хасковска данъчна за 2013-а
Най-вежливата хасковска данъчна за 2013-а / netinfo

За десети пореден път НАП избира „Служител на годината" по случай професионалния си празник - 16 ноември. Традицията датира от 2004-та година, когато са положени основите на настоящия конкурс, а именно служителите в администрацията номинират свои колеги, за които считат, че заслужават призванието заради проявен професионализъм, постоянство и високи резултати в работата.

Датата 16-и ноември е определена неслучайно. Тогава е денят на Свети Матей - първият събирач на данъци и избран за покровител на работещите в приходната агенция.

След проведено вътрешно гласуване, офиса на НАП в Хасково номинира за свой „Служител на 2013-а" Мария Стоева. За нея колегите й казват, че с вежливостта и търпението си успява да пречупи и най-сърдития длъжник. Мария работи в администрацията от 2007 година, когато НАП я „харесва" по програмата „Старт в кариерата". Започва като специалист в отдел „Услуги за клиенти", а по-късно, след спечелен конкурс, е преназначена като публичен изпълнител в дирекция „Събиране", където е и днес. Резултатите говорят сами за работата й - само за първите десет месеца на тази година Мария е изпратила 1 239 покани за доброволно изпълнение, издала е 277 постановления за налагане на обезпечителни мерки и 144 разпореждания за временно разрешение за неотложно плащане. В резултат на навременните й действия, по издадените покани за доброволно изпълнение са събрани над 4,5 милиона лева просрочени задължения.

В момента работещите в НАП в цялата страна избират чрез вътрешно електронно гласуване кои петима данъчни в категориите „Обслужване", „Контрол", Събиране", „Обжалване" и „Обща администрация" да бъдат национални победители в конкурса. Мария Стоева представя НАП - Хасково в категория „Събиране". Резултатите ще станат ясни на 15-и ноември, ден преди професионалния празник на администрацията.