Над 500 от Димитровград в проект  за хармония със себе си и света
Над 500 от Димитровград в проект за хармония със себе си и света / DarikNews, архив

Проектът на община Димитровград за деца със специални образователни потребности „В хармония със себе си и света” бе подписан от министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, информират от администрацията. Очаква се той да стартира през втората половина на този месец. 384 098, 06 лв. е стойността му, като тя изцяло се осигурява по ОП „Развитие на човешките ресурси”. 25 месеца е продължителността.

Разработката е насочена към 101 деца със специални образователни потребности, техните родители, 400 деца и ученици, на възраст от 3 до 15 години и 30 учители, които ще преминат обучителен курс при експерти от СУ „Св. Кл. Охридски”. 9 училища и 3 детски градини са партньори на община Димитровград в проекта.
Предвидените дейности са обучение на преподаватели, музикотерапия, театрално изкуство, рисуване, грънчарство и моделиране, керамика и апликиране, лечебна гимнастика, спортно ориентиране, баскетбол, тенис на маса, народна топка, футбол, карате, консултиране на родители, приятели на Питър Пан, терапевтична езда, плуване в закрит и открит плувен басейн.