Над 500 дела разгледани от Административен съд-Хасково за 10 месеца
Над 500 дела разгледани от Административен съд-Хасково за 10 месеца / netinfo

505 дела са постъпили в Административен съд-Хасково за периода от 1 март до 31 декември 2007 година. 432 дела от тях са приключени. За първите два месеца на тази година в съда са постъпили още 117 дела.

Тези цифри обещават броя на делата през настоящата година да надхвърлят броя на делата през миналата година, като до момента няма отменени от Върховният Административен съд решения на съдиите от Хасково.

През последните месеци бяха разгледани и 15 дела, образувани по оспорване на изборните резултати от проведените местни избори за кметове и общински съветници. По тези дела, с висок обществен интерес, предстои да се произнесе окончателно Върховният Административен съд. Това съобщи в ефира на Дарик радио съдия Теодора Точкова – председател на Административен съд-Хасково, която представи новините в първите два часа на празничната програма за рожденния ден на радиото в Хасково.

Съдия Точкова съобщи още, че се очаква до края на тази година да приключи строителството на сградата на Административен съд – Хасково. Финансирането е осигурено от Министерство на правосъдието, като след приключване на строежа Административен съд-Хасково ще разреши проблема с материалната база и най-после ще се сдобие с “дом”.