Над 50 идеи за инвестиции разгледа екоинспекцията
Над 50 идеи за инвестиции разгледа екоинспекцията / netinfo
50 идеи за инвестиционни намерения е разгледала през юли регионалната екоинспекция в Хасково. За 23 от тях са издадени решения за преценка необходимостта от оценка за въздействието им върху околната среда.

Нов търговски център от верига за строителни материали може да бъде изграден в землището на Хасково без за това да е необходимо да се извърша ОВОС е решението на екоинспекцията. Експертен екологичен съвет с положителна оценка е приел доклада за въздействието върху околната среда за изграждане на жилищни и вилни еко сгради в землището на маджаровското село Малки воден.

От постъпващите в екоинспекцията уведомления за инвестиции в региона се увеличава броя на тези, целящи използването на възобновяемите източници на енергия за производство на електричество.

Фотоволтаична инсталация ще бъде изградена и в село Георги Добрево, община Любимец. Подобна инсталация от слънчеви батерии може да бъде поставена и в района на Свиленград след като инвестиционното намерение е получило решение с преценка, че не е необходимо извършване на оценка за въздействието на обекта върху околната среда.