Спортен празник събра 1000 деца в Димитровград
Спортен празник събра 1000 деца в Димитровград / netinfo
Над 200 деца от подготвителните групи ще отбележат днес Деня на мобилността с различни игри на стадионите "Миньор" и „Раковски“ в Димитровград. От  10 до 12 ч. те ще играят там с топка, ще се провират през тунел, ще се състезават в дърпане на въже, бягане зиг-заг, бягане с препятствия, въртене на обръчи и още любими детски  игри. Така и най-малките в Димитровград се присъединят към инициативите в общината по повод Европейската седмицата на мобилността, която тази година е под мотото "Заедно стигаме по-далеч".
 
Днес  и утре подобни събития организират и училищата в община Димитровград. В ПМГ „Иван Вазов“ днес е инициативата „ На училище –пеш”, представяне на изложба по темата и състезания за майсторско управление на велосипед. Такива състезания ще има днес и в ОУ „Пенчо Славейков“, където учители и служители днес не използват автомобили за придвижване до работното си място. В СУ „Васил Левски“ на родителска среща ще бъдат раздадени брошури, изработени от децата, с призиви за по-малко използване на автомобили в ежедневието.
 
С игри на открито РИОСВ-Велико Търново отбелязва Европейската седмица на мобилността

От ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ призовават възпитаниците си утре да пристигнат в училище пеша. В ОУ „Христо Смирненски” за утре са предвидили открит урок на тема „Безопасно движение при устойчивите начини на придвижване”, презентация на тема „Устойчива мобилност”, конкурс за рисунка на тема „В моя роден край с колело” и дискусия на тема „ Безопасният път до училище” в час на класа. В СУ „Л. Каравелов“ също утрешния ден е определен, като такъв без използване на автомобилен транспорт, както и беседа по темата. В ОУ „Алеко Константинов“ утре е ден с тема „Чиста, споделена и интелигентна мобилност” под мотото” Заедно стигаме по- далеч”, като ще започне от 13:10 часа в двора на училището.