Мъжът на сестра Галя открит в турски затвор
Мъжът на сестра Галя открит в турски затвор / Фейсбук

Съпругът на придобилата известност сестра Галя Асенова от хирургия вече е издирен.   Дарик научи, че Сехчо / българското му име е Станимир Асенов, а турското Сейхан/  се намира в арест в Турция. Според неофициалната ни информация турската полиция е задържала Сехчо, на тяхно основание за извършено престъпление на територията на Турция. Разбрахме, че арестуването му е заради участие в група за трафик на наркотици.

Веднага след като българските власти са научили за задържането на Сехчо е изпратено искане за неговото екстрадиране в България. Тук Сехчо също е обвиняем за трафик на наркотици. До момента обаче няма отговор по предложението за екстрадиция. Научихме също, че сестра Галя вече е успяла да посети съпруга си.

След като беше арестувана за участие в трафика на 26 кг хероин Хасковският окръжен съд наложи мярка „задържане под стража" на Галя Асенова, но при обжалването тя беше освободена срещу парична гаранция от 5 000 лева. Медицинската сестра все още се води в неплатен отпуск, който обаче изтича на 20 декември. Очаква се след тази дата сестрата да падеда молба с искане да се върне на работа в болницата в Хасково.

Съпругът й Сехчо е сочен за организатор на канала, по който трябваше 26 кг. хероин да се пренесат в Холандия. Дрогата беше открита в колата на боксовия треньор Людмил Димитров от Хасково.