Пострадалите настояват да получат фургони, за да има къде да живеят
66-годишен мъж загина при голям пожар в Димитровград.

Огнената стихия е обхванала жилищен блок в квартал "Изток" тази сутрин. Старата сграда е почти унищожена. В нея има 16 апартамента, в които са живеели 12 души, които остават на улицата, предава Агенция "Булфото".

Булфото

Блокът е на два етажа с два входа. Предполага се, че пламъците са тръгнали от апартамента на починалия мъж на втория етаж, но причината тепърва ще се изяснява. Той живеел сам, а близките му били в чужбина. Мъжът се отоплявал на дърва и хората предполагат, че пламъците са тръгнали от печка на твърдо гориво.

Булфото

Пет екипа огнеборци са се включили в погасяването на огъня. Пострадали разказаха, че е било страшно. "Пламъците достигаха 3-4 метра", сподели Ангел Атанасов, който изнесъл на ръце своето бебе от горящия апартамент.

Булфото

Блокът е много стар и е на градоред. Срутил се е таванът между първия и втория етаж, а конструкцията на сградата е компрометирана. Огънят е унищожил всичко и живеещите в сградата остават без дом. Сред тях има възрастни хора и семейства с малки деца.

Булфото

Булфото

"Те са на пътя - нямам дрехи, нямат нищо, всичко е изгоряло", каза кметският наместник на кв. "Изток" Кочо Михайлов. "Кварталът е голям, има свободни площадки, където могат да се сложат временни фургони, където да се настанят и през това време да се възстанови сградата. Това е желанието на хората", заяви той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Булфото