МВР-курсант преби мъж на пътя в с. Добрич
МВР-курсант преби мъж на пътя в с. Добрич / Дарик радио-Хасково

20-годишен курсант в Академията на МВР е задържан в полицията, след като пребил на пътя в село Добрич 51-годишен мъж. Агресията на младежа той предизвикал, защото с колата си му засякъл пътя. Пострадалият е настанен в хасковската болница със счупена скула и кръвонасядания, без опасност за живота.

 

Случката се разиграла в с. Добрич, на разклона за манастира с аязмо. 51-годишният Панчо Панев и негов приятел от Димитровград пътували натам с неговия мерцедес. Преди да завият наляво, Панев спрял, за да пропусне идваща кола. Следващата била фиат, управляван от младежа. След като се разминали той набил спирачки и слезнал. Панев също спрял и тръгнал към момчето с намерението да му се извини. МВР-курсантът обаче, налетял върху него с юмруци, ритници и груби думи. В колата с него имало още един младеж, който също се включил, след като от колата на Панев дошъл приятелят му и опитал да озапти побойника. Двамата младежи оставили 51-годишният в безпомощно състояние на пътя и заминали, а приятелят на Панев подал сигнал на тел. 112.

Свидетели на случката станали възрастни хора от Добрич, които описали колата на нападателите и започнало издирването й. Куриозно е, че на път за болницата в Хасково пребитият Панчо Панев видял в обратната посока да пътува фиата с биячите. Веднага съобщил на полицията и малко по-късно те били задържани. МВР-курсантът е в ареста за 24 часа.