/ МВР Хасково

Ръководството на музея в Свиленград благодари на полицията за открита мраморна плоча. Елена Митева изразява благодарност към трима служители от полицейското управление в града. Тя твърди, че със съдействието на полицаите Евгени Дрънгов, Николай Николов и Георги Димитров.

Полицията в Свиленград провери 96 коли

Те издирели при изкопни работи в централната градска част цветна мраморна плоча. Работниците не обърнали внимание на експоната и го захвърлили. Благодарение на бързата намеса на полицаите, културната ценност е намерена и предадена на музея. 

С проект за 6 млн. лв. подменят водопроводи в 4 свиленградски села

Според експерти, плочата с цветни орнаменти дава информация за османския период по нашите земи. Този вид плочки се появяват в Османската империя в края на 19 век и са се ползвали при погребални ритуали, като подобни са открити в районите на Шумен, Разград и Кърджали, но за първи път в района на Свиленград около някогашната джамия.

Нова Общинска библиотека откриха за празника на Свиленград

Елена Митева твърди, че с подкрепата на служители от РПУ Свиленград в музея са предадени през годините още праисторически хаван от селищна могила „Хисарлъка“ и мраморна плоча от местността „Манастира“ край с.Щит.

Благодарственото писмо е получено в кабинета на директора на полицията в Хасковска област - Ангел Цанков.