Московски предприе внезапна проверка на ГКПП Капитан Андреево
Московски предприе внезапна проверка на ГКПП Капитан Андреево / netinfo

Министърът на транспорта и съобщенията Ивайло Московски и представители на изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” присъстват тази сутрин на внезапна проверка на ГКПП „Капитан Андреево” на автобуси и камиони за нерегламентиран превоз на пътници от фирми, които нямат съответния лиценз. Проверката започна в 4 часа и се очаква да приключи в 9 часа. Тя е по сигнал на български превозвачи. Целта й е засилване на контрола по границите.

До момента на ГКПП „Капитан Андреево” са проверени 47 превозни средства. Съставени са 15 акта за нарушения. За първо нарушение глобата е 1 500 лв., а за повторно- 3 000 лв.

Министър Московски посочи, че основните нарушения са 5, като сред тях най-често се срещат нередности в тахографските документи и липса на заверени преводи на свидетелства за правоуправление. Освен днешната проверка на ГКПП „Капитан Андреево” мобилни групи ще инспектират и на останалите гранични пунктове, съобщи Московски. Той се надява, че по този начин, след като всички ангажирани с този проблеми институции се обединят, нерегламентираните превози ще намалеят до голяма степен.

За миналата година са били констатирани 125 нарушения. От началото на тази те са 43, съобщи изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов.