Младежки джаз фест започва в Димитровград
Младежки джаз фест започва в Димитровград / Община Димитровград
Младежки джаз фест започва в Димитровград
57809
Младежки джаз фест започва в Димитровград
  • Младежки джаз фест започва в Димитровград

Тридневен младежки джаз фест започва от днес в Димитровград, като част от есенните музикални дни и ще продължи до 24 октомври. Това е четвъртото издание на феста, организиран за първи път през 2009 г., припомня организаторът му Димитър Русев.

В 13.30 ч. днес столичното училище за певци “Д Старс” ще гостува в актовата зала на местната природоматематическа гимназия “Иван Вазов”. Там ще се представят вокалистката Марина Драгомирецкая и пианистът Калин Жечев. В следващите два дни те ще гостуват с концерта си в СОУ „Васил Левски” и езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров”.

Програмата на феста днес продължава от 17.30 ч. в зала „Асен Крайшников” с откриване на изложба с филмови плакати от колекцията на полската национална филмотека, която се осъществява със съдействието на полския институт. Веднага след това в камерната зала на КДК започва концерт на Иван Тодоров Проект от Димитровград, училището за певци „Д Старс” и Акустично джазово трио-Димитровград, чийто ръководител е Димитър Русев.

В програмата на младежкия джаз фест утре ще се включат OVERGROUND, преподаватели и възпитаници на националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова”- всички от Стара Загора.

В последния фестивален ден- 24 октомври, на сцената в КДК ще гостуват студентски джаз формации от академията в Пловдив и преподавателите там Петър Салчев (вокал) и Живко Братанов (пиано), Веселин Койчев Проект със специален гост италианецът Рикардо Киарион (китара). Четвъртият младежки джаз фест в Димитровград ще бъде закрит в 21 ч. в клуба на КДК с JAM SESSION на Петър Койчев Квартет.

Още за програмата му чуйте в звуковия файл от Димитър Русев.