Младежи обикалят света
Младежи обикалят света / netinfo

Група от Младежки център Хасково се връща от Италия. Там младежите взеха участие в проект за обмен, финансиран от европейската програма "Младеж".

В продължение на седмица деца от България, Италия, Испания и Румъния обменяха опит по културните различия в живота на младите хора. 10-членната група от Хасково представи и българските традиции в областта на културата, спорта и разработването на проекти.

Следващата седмица от обмен ще се завърне и група посветила се на унгарската култура. До края на лятото ще бъдат осъществени още няколко младежки обмена в Белгия, Словакия, Лихтенщайн, сред тях и реципрочен с Ирландия.

В рамките на проект “Мостове на партньорството” ще си сътрудничат тукашния Младежки център и ирландската организация “Рич Акрос”. Обучение чрез приключения и съпреживяване е включени в програмата на проекта, който предвижда българска група първа да посети Северна Ирландия.

След нашата визита през юли и младежи от партньорската организация ще посетят Хасково. Основна задача на ирландската организация е да работи за създаване на добри отношения между католици и протестанти.