Младеж беше повлечен с колата си в р. Арда
Младеж беше повлечен с колата си в р. Арда / фотофорум

Младеж се размина на косъм от удавяне в река Арда. Инцидентът е станал на брега на реката в района на Маджарово около 19.00 часа вчера. Младежът отишъл да се разхлади във водите на реката.

Оставил колата близо до брега. Вероятно обаче не е знаел, че в този час се отвярят шлюзовете на язовира и нивото на водата в реката започва да се покачва. Така водата бързо започва да залива комбито на младежа. В паниката той се качва в багажника, който обаче се заключва. В този момент момчето започва да търси ключовете си и установява, че ги е изгубил. Попаднал в този капан младежът подава сигнал за помощ и започва да търси друг изход, докато чака спасителите. Преминава напред в колата и разбира, че предните врати също са заключени. През това време водата влачи колата му по течението на реката. Момчето решавата да опита да счупи задното стъкло на автомобила и успява. Излиза качва се върху колата и малко след това пристига аварийно-спасителния екип.

Заради счупването на заднато стъкло младежът е с леки порезни рани по ръцете и краката. Водите на Арда са го влачили с колата му около 15-20 метра.