Млад мъж се нуждае спешно от операция
Млад мъж се нуждае спешно от операция / DarikNews
Млад мъж се нуждае спешно от операция
79190
Млад мъж се нуждае спешно от операция
  • Млад мъж се нуждае спешно от операция

33-годишният Цветелин Лозев от Димитровград, който преди година и два месеца пострада при инцидент със самоделен асансьор-платформа в складовата зона, се нуждае от спешна операция. След падането му от 12-метрова платформа, това ще е четвърта операция. Целта е поставяне на специален имплант, който да стабилизира гръбначния стълб. Цената му е 8 500 лв., а изходът, ако не бъде поставен- пълна парализа от кръста надолу, разказва майка му Иванка Цонева.

Двамата живеят сами. Тя работи, като учител в детска градина и трудно свързват двата края. Още повече, че след инцидента, за да осигури необходимото за лечение на Цветелин, се налага да тегли кредит, който изплаща до 2018 г. 48 лв. седмично струват само лекарствата му. Лекарите от софийската клиника „Св. Иван Рилски" са категорични, че операцията за поставяне на импланта трябва да се направи възможно най-скоро.

В резултат на падането от платформата в складовата зона Цветелин счупва един от най-важните прешлени на гръбначния си стълб. В хасковската болница претърпява две операции, като е поставен имплант и първоначалните прогнози на лекарите са добри. Макар и трудно се движи, но от кръста надолу му липсва чувствителност, разказва майка му Иванка Цонева. Болките обаче, продължават и двамата търсят помощ в болници в Стара Загора и Пловдив, като стигат и до столичната „Св. Иван Рилски". Там специалистите решават, че поставеният имплант трябва да бъде изваден, тъй като този вид вече е извън употреба, неефективен е и на практика причинява повече вреди, обяснява майката.

Млад мъж се нуждае спешно от операция
netinfo

На практика синът ми година и два месеца е нямал нужния му стабилизатор, поради което гръбнакът притиска гръбначния мозък и столичните лекари обясниха, че при съвсем невинно движение, при кихане или кашляне, той може да бъде напълно прекъснат, а това означава пълна парализа на долните крайници, споделя тревогата си Иванка Цонева. Чуйте исторята, която тя и Цветелин разказват, в приложения файл.

Въпреки трудностите тя продължава да вярва в доброто. След инцидента животът ни се промени много и без всички добри хора, които ни помогнаха, едва ли щяхме да се справим. Сигурно цял живот няма да ми стигне, за да им благодаря, казва тя. И отново разчита на добри хора, за да се събере необходимата за операцията сума- 8 500 лв.

За целта е разкрита дарителска сметка:

Банка - Уникредит

BG74 UNCR 70001522251360

Цветелин Живков Лозев

Кутии за събиране на дарения вече са поставени в ОДЗ "Райна княгиня"- сградите на детската градина и детската ясла в Димитровград.