/ Агенция „Митници“
Митничари иззеха голямо количество цигари на „Лесово“ и „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция „Митници“

Откриха 100 000 къса - 5000 кутии контрабандни цигари в товарен автомобил. Камионът с чужда регистрация пристига на "Лесово" на 7 ноември на входящо трасе от Турция, управляван от турски гражданин.

Според представените документи е превозвал азотен тор - карбамид от Турция за Финландия през България. В зоната за митнически контрол шофьорът е заявил, че няма друго за деклариране освен посочения в документите товар. 

Иззеха голямо количество цигари при проверки в Русе и Силистра (СНИМКИ)

По метода „анализ на риска” служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване” селектират товарния автомобил за щателна митническа проверка. По време на контролните действия, включително със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зона с подозрителна плътност в най-вътрешната предна част в товара.

При последвалата физическа проверка  са открити в маркираната зона картонени кашони съдържащи 5000 кутии недекларирани цигари с търговски марки Parliament и Marlboro, всички с турски акцизен бандерол.

Агенция "Митници"

Установено е, че цигарите са собственост на шофьора на автомобила.  Контрабандните общо 100 000 къса цигари са иззети. Срещу турския гражданин е съставен акт за установеното нарушение на Закона за митниците.

3840 кутии (76 800 къса) цигари без български акцизен бандерол задържаха митническите служители на "Капитан Андреево" при проверка на товарен автомобил, влизащ от Турция. 

На 6 ноември на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът - турски гражданин, представил редовни документи за превозвана стока - мебели и различни стоки за бита от Турция за Франция.

Агенция "Митници"

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са открити кашони, в които „маскирани“ с найлонови торбички са били укрити 3840 кутии - 76 800 къса цигари без акцизен бандерол.  

Цигарите са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.