Митко Димитров: Дори и да ни спрат европарите Пайнер ще реализира проекта
Митко Димитров: Дори и да ни спрат европарите Пайнер ще реализира проекта / DarikNews, архив
Митко Димитров: Дори и да ни спрат европарите, "Пайнер" ще реализира проекта
60466
Митко Димитров: Дори и да ни спрат европарите, "Пайнер" ще реализира проекта
  • Митко Димитров: Дори и да ни спрат европарите, "Пайнер" ще реализира проекта

Собственикът на музикална компания „Пайнеринж. Митко Димитровкатегорично отрече да има връзка между членството му в управляващата партия и спечеления от фирмата европроект на стойност 3.2 млн. лв.

„Напротив, това още повече ме задължава да бъда изключително точен и коректен, защото знам, че аз съм уязвим и наблюдаван. Няма никаква връзка. За съдействие не съм търсил никого. Абсолютно точно и честно сме го спечелили този проект и бяхме, мисля, че шести в резервите чак. Аз го бях отписал, но се оказа така, че други са се отказали преди нас и дойде нашият ред. Просто късмет", зави инж. Димитров.

Компанията е спечелила безвъзмездно европейско финансиране в размер на 1 918 233 лева, като европейските средства са 1 630 498 лева, а държавното съфинансиране - 287 735 лева. Останалата сума идва от компанията.

Димитров бе категоричен, че дори и да се откаже от въпросната субсидия, която е 60 на сто от сумата, нужна за реализирането на проекта, ще закупи описаната в разработката техника.

Не ощетяваме който и да било бранш с този проект. Нека и те кандидатстват, коментира Митко Димитров по повод призивите за протести и негативните отзиви: „И да се откажем от този проект, защото от цялата тази патърдия на мен ми дойде в повече. Чудя се защо е необходимо това, след като перспективата на България в момента е да усвоява евросредствата. И ние го правим - развиваме нашата си област както трябва. Нека всеки един в своята област в България да бъде така, като нас".

На разкритите по проекта нови работни места ще бъдат назначени млади и високоспециализирани кадри, категоричен бе собственикът на „Пайнер": „Тези работни места ще бъдат за млади специалисти, няма да назначаваме певици. Те са друго нещо. Вземайки в нашия бранш тези пари, ние не ощетяваме техния бранш, не взимаме от техните пари. Нека бъдат инициативни. Ние не сме против тях, но защо те са против нас. Каква е тази злоба, на какво основание".

Собственикът на димитровградската музикална къща твърди, че в бизнеса му помагат единствено принципите, които спазва - коректност и честност в отношенията, качество и прозорливост в инвестициите и пазарен интерес.

 

 

Междувременно стана ясно, че Европейската комисия (ЕК) е поискала от властите в България да разследват дали финансирането с европейски средства на проект на "Пайнер Медиа" ООД отговаря на всички изисквания.

Какво още каза инж. Митко Димитров в интервю за "Дарик кафе"- чуйте звуковия файл.