военен министър
военен министър / Областна администрация Хасково
Министърът на отбраната и началникът на отбраната наблюдаваха на полигона „Корен“ тренировка по стрелба и управление на огъня на земната артилерия
 
Служебният министър на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев наблюдаваха днес етап от полевото лагерно обучение на артилерийските формирования от Сухопътните войски.
 
"Резултатите, които бяха показани и цялостната организация на учението и воденето на огъня беше на изключително високо ниво. Това показва професионализъм и една отдаденост на дейностите, които изпълняват както командирите, така и военнослужещите от участващите подразделения", каза министър Янев. Началникът на отбраната даде много добра оценка на стрелбите и благодари на командния състав за отличното им провеждане.
 
Подготовката на артилерийските формирования се провежда от 3 до 12 април на полеви учебен полигон „Корен” с участието на до 450 военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград, 61-ви самоходен артилерийски дивизион – Казанлък и 20-ти самоходен артилерийски дивизион – Ямбол, както и близо 100 единици техника от Сухопътните войски.
 
Високопоставените гости наблюдаваха изпълнението на задачи по артилерийска поддръжка на Сухопътния компонент при отбрана на широка водна преграда. Бяха изпълнени огневи задачи, свързани с поддръжка на формированията в полосата за осигуряване, възпрепятстване на изнасянето и развръщането на противника и отразяване на атака, като в рамките на демонстрациите беше извършен и маньовър от артилерийските формирования.
 
Целите на днешния етап от тренировката са усъвършенстване на практическите навици на командирите и щабовете за организация и непрекъснато управление на артилерийските формирования и техния огън, както и усъвършенстване на бойното сглобяване и полевата натренираност на артилерийските специалисти за изпълнение на огневи задачи в системата на огневата поддръжка на маневрените формирования и демонстриране на огневите способности на артилерийската материална част на въоръжение във формированията на Сухопътните войски.
 
В обучението участват също безпилотен летателен апарат от състава на батальон ISTAR на 61-ва Стрямска механизирана бригада и модул за санитарна обработка от състава на 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологическа защита – Горна Оряховица.