Министър Петър Димитров е спрял търга на Хасково - Табак
Министър Петър Димитров е спрял търга на Хасково - Табак / netinfo

Обявеният от „Хасково - Табак” търг за тютюневите складове е отменен след личната намеса на икономическия министър Петър Димитров, съобщи на днешното заседание на местния парламент кметът Георги Иванов. При обявяване на следваща процедура за продажба, Общината ще наддава за тютюневия склад, в който планира да изгради музией и за плувния басейн на Цигарена фабрика, гласуваха общинските съветници.

Община Хасково ще отпусне на Онкодиспансера необходимите над 300 000 лева за изплащане новия на апарат за лъчетерапия. Останалите общини от хасковска и кърджалийска области, които не са платили вноските си, ще трябва да възстановят на Община Хасково сумата през следващата година.

Местният парламент отхвърли искането Окръжен съд Хасково да бъде освободен от данък сгради и такса смет за тази година. Председателят на магистратите ще трябва да договори с кмета Георги Иванов схема за разсрочено погасяване на задълженията.

В началото на днешната сесия съветникът Здравко Узунов официално напусна групата на ДПС. Председателят на съветниците от Движението за права и свободи Себахтин Исмаил призова Узунов да напусне и Общинския съвет. Здравко Узунов обаче остава в хасковския местен парламент като независим.