Минерални бани с университетски център за бакалаври по 3 специалности
Минерални бани с университетски център за бакалаври по 3 специалности / Община Минерални бани

Изнесено обучение по три специалности стартира в община Минерални бани Бургаският свободен университет. Първите 22-ма студенти получиха студентските си книжки лично от декана на техническия център в университета проф. Радостин Долчинков. Обучението ще е задочно, в събота и неделя, като семестриалната такса е 850 лв. Предлага се бакалавърска степен по специалностите „Компютърни системи и технологии”, „Системно инженерство в индустрията и туризма” и „Електроснабдяване и електрообзавеждане”.

Това е един социален проект с тенденция да задоволи нуждите на региона от специалисти в областта на техниката и технологиите, коментира проф. Долчинков.

Вече има записани 23-ма студенти, в най-скоро време очакваме да се запишат още 10 нови, а капацитетът ще е за 60. Засега лекциите ще се провеждат в един от комплексите, а когато студентите станат повече, ще са на етаж от училището в Минерални бани. Приемът е по документи, преподавателите ще са от Бургас, а официалното занятията стартираха вчера. Проф. Долчинков сподели, че идеята за изнесеното обучение се е родила в разговори с кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер. Освен бакалавърските степени, имаме намерение да започнем да обучаваме и магистри тук, в изнесения център в Минерални бани. Готови сме да откликнем и на някакви други нужди за региона или общината, ако това се налага, добави проф. Долчинков.

Радвам се, защото това да имаме учебен център за висше образование беше наша мечта от доста години насам, посочи зам. кмета на община Минерални бани Нуртин Сабри.