Микяй Наим с бронз от европейското, Димитър Иванов- пети
Микяй Наим с бронз от европейското, Димитър Иванов- пети / netinfo

Втори  медал от европейско първенство записа Микяй Наим  от спортния клуб по борба „Димитровград”. След сребърния през 2012 г. сега той успя да се класира за бронзов  в категория 50 кг. На старта той победи Валентин  Займетц (Германия), във втората среща отстъпи на Вахе Матинян (Армения), справи се с Георги Пасикашвили (Грузия) и Володимир Боруков (Украйна).

Другият представител надимитровградския клуб Димитър  Иванов в кат. 54 кг също започна с победа  в първи кръг- срещу  представителя на Румъния  Серджу Константин, а след това надви  Владислав Вагнер от Германия, но на четвърт финала бе спрян от изключително силния украинец Андрий Яценко- призьор от европейски и световни първенства. След като Яценко стигна финала пред Митко се откри шанс през репешажите да участва в битка за медал. Той победи  Мисерере (Франция), но  в  борбата за бронза отстъпи по точки на азербайджанеца  Вургун Алиев. След двете му  7-и места  от първенства на континента през 2011 и 2012 г. за него петото място е крачка напред, коментират от СК по борба „Димитровград”.

Отборът на България в свободния стил завърши с 37 точки и 5-о място в класирането от общо  33  страни. Радостни сме, че Митко, Микяй и нашият треньор, който е помощник-треньорът на националния тим Салим Наим, са част от този успех, коментират от димитровградския клуб.