Меле в Симеоновград заради непълнолетна, избягала да живее с 26-годишен от града
Меле в Симеоновград заради непълнолетна, избягала да живее с 26-годишен от града / netinfo

Петима души са задържани в Симеоновград, от които трима за 72 часа и двама - за 24 часа, съобщиха от полицията в Хасково. На 24-и вечерта петимата мъже, всички от Раднево, отишли в Симеоновград, тъй като 16-годишната дъщеря на единия от тях доброволно отишла да живее с 26-годишен жител на Симеоновград. Мъжете разбили входната врата на дома му, нанесли му побой и го качили в багажника лек автомобил "Ауди". После се отправили към Раднево, като по пътя отново го били.

По време на пътуването мъжът успял да сигнализира полицията с мобилния си телефон. След проведени заградителни мероприятия лицата са задържани в Гълъбово. Всички са познати на органите на реда. Приведени са в Симеоновград, като трима от тях са задържани за 72 часа, а другите двама - за 24 часа.

Пострадалият е прегледан в МБАЛ - Симеоновград и е освободен за домашно лечение, без опасност за живота. На девойката е предоставена 48-часова полицейска закрила. Уведомен е Отделът за закрила на детето в Гълъбово, като тя е предадена на майка си. По случая е образувано досъдебно производство.