МБАЛ Св. Екатерина в Димитровград отбелязва 60 г. с юбилеен сборник
МБАЛ Св. Екатерина в Димитровград отбелязва 60 г. с юбилеен сборник / DarikNews

С Ден на отворените врати отбелязва днес празника си димитровградската МБАЛ "Св. Екатерина", която тази година чества и 60-годишнина. В деня, когато църквата отбелязва паметта на Св. Екатерина, в параклиса до болницата, който носи името й, протойерей Георги Тодев ще отслужи литургия. От 13.30 ч. в сградата на болницата е предвиден водосвет.

В часовете преди обяд болницата отваря врати за посетители, като специалистите й ще представят пред тях медицинската апаратура, с която разполагат. В МБАЛ "Св. Екатерина" работят над 50 лекари и близо 110 медицински сестри в осем отделения - "Вътрешно отделение", "Хирургия", "ОАРИЛ", "Травматология", "АГО", "Очно", "Детско" и "Нервно", като всички, с изключение на родилното, са защитили второ ниво по медицинските стандарти.

На коктейл тази вечер ще бъде представен и юбилейният сборник за димитровградската болница. Негови автори са докторите Никола Николов и Васил Василев. Сборникът е и летописна книга за болницата. Първи ще го получат общинските съветници, тъй като местният парламент отпусна целеви средства за издаването му.